Laatste update op 10 april 2016

De snelste methodes om bestanden te zoeken

“Waar stond dat bestand ook alweer?” Deze vraag is vast herkenbaar. U wilt niet te lang zoeken naar dat ene bestand. Of u wilt niet door al uw directory’s klikken om een bestand te openen. Het maakt niet uit; de onderstaande (freeware) programma’s doen dat supersnel voor u. Ook als u maar een stukje van de bestandsnaam weet. 

Search Everything – alleen voor lokale schijven

Een supersnel programmaatje. Klein, indexeert snel en vindt alles op uw computer. Alle lokale schijven worden doorzocht (ftp-instelling mogelijk).

U vindt Search Everything hier.

Locate 32 – lokaal en netwerk

Locate werkt ongeveer hetzelfde als Search Everything, maar er zijn uitgebreider instellingen mogelijk. Zo kan Locate ook uw netwerk of uw nas doorzoeken. Voor de installatie van Locate moet u net even handiger zijn dan voor Search Everything: wilt u de netwerkschijven doorzoeken dan moet er een database op die schijf worden gemaakt. Dat kan simpelweg door een bestandsnaam in te geven (bijvoorbeeld database.dbs), maar voor de leek is dit iets lastiger in te stellen. Een uitgebreide toelichting hiervoor volgt.

U vindt Locate 32 hier »

Andere zoekprogramma’s

Natuurlijk zijn er meer zoekprogramma’s te vinden, zowel in gratis als betaalde versies, denk bijvoorbeeld aan FileLocater van Mysticsoft.com ». Zoek naar meer opties via het internet, bijvoorbeeld met de woorden ‘file searching utility’. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van het ingebouwde zoekprogramma van uw computer.

Categorieën: nieuws