Laatste update op 22 januari 2020

In augustus 2018 raakte Arjen Kamphuis, cybersecurity en infosec-expert vermist in Noorwegen. Misschien ken je hem of heb je het meegekregen in het nieuws. Ik werkte met hem samen en in oktober 2019 hebben we met vrienden en familie in een kleine ceremonie herinneringen over hem opgehaald.

Boek

Sindsdien werkte ik in een klein groepje aan een boek (Engels) waarin zijn schrijfsels én zijn InfoSec-boek zijn verzameld om zijn gedachtegoed levend te houden. Prof. dr. Bart Jacobs van de Radboud Universiteit schreef het voorwoord in dit boek. Op vrijdag 24 januari a.s. is de boeklancering.

InfoSecurity (Gran knows why) - Arjen Kamphuis
InfoSecurity (Gran knows why) – Arjen Kamphuis

Open standaarden

Arjen was een voorvechter voor open standaarden en opensource, een onderwerp dat hij erg belangrijk vond voor overheid en onderwijs. Dit belang wordt langzamerhand herkend, zie bijvoorbeeld dit artikel in de Volkskrant waarin universiteiten zich uitspreken voor minder afhankelijkheid van Amerikdaanse leveranciers. Omdat Arjen het zelf niet meer kan, wil ik jullie graag op zijn inzichten wijzen, die zeer ter zake doen. Zijn inzichten zijn in het boek (Engels) verwerkt.

Boekpresentatie en expositie te Arnhem

Graag wil ik jullie uitnodigen om naar de boeklancering te komen. Dit staat gepland voor vrijdagavond 24 januari a.s. om 19.00 uur in Arnhem. Ik zal tijdens de opening iets over het boek vertellen. Tegelijkertijd wordt de expositie Into Nothingness met schilderijen over hem geopend.

Het evenement vindt plaats bij de Hackerspace Hack42 in Arnhem, die ook een computermuseum heeft. Er is daar genoeg te neuzen. Zie informatie hieronder.

Als je wilt kun je het boek (Engels) ter plekke aanschaffen. De inhoud van het boek is gratis (creative commons 4.0), in lijn met Arjens werkwijze. Maar, papier en onkosten willen we wel graag dekken. We houden als bedrag om de kosten te dekken 25 euro aan voor de softcover. Er volgt nog een hardcover. Geld dat overblijft gaat naar een herdruk. Het boek komt binnenkort beschikbaar als gratis download (PDF en ePUB).

Kom je? Laat dat even weten via bestuur@hack42.nl

Meer lezen: expositie Into Nothingness

Boek direct bestellen: Granknowswhy.com

Locatie: Hack42 – Hackerspace te Arnhem

Gevestigd op de eerste en tweede verdieping van Bureelgebouw Nieuw Vrijland aan de Koningsweg 31a te Arnhem.

cid:image003.png@01D5CAE1.74873CD0