Laatste update op 30 april 2018

Haal eruit wat erin zit!

Artheos is in 2004 opgericht door Helma de Boer. Ze biedt via haar bedrijf een unieke mix van diensten op het gebied van privacy online, web en taal.

Privacy/DPO (AVG)

Gegevensbescherming, datalekken en uw organisatie

De meeste organisaties weten het ondertussen wel: vanaf mei 2018 gaat er nieuwe wetgeving in die de privacy van natuurlijke personen beter moet beschermen. De Wbp vervalt en de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), ook wel bekend als GDPR, komt ervoor in de plaats. Iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt (of dat nu van klanten of van het eigen personeel is) moet voldoen aan die wetgeving. Graag kom ik binnen uw bedrijf voorlichting geven over de impact van de AVG, adviseer ik wat u moet doen om aan de AVG te voldoen. Het kan zijn dat u kunt volstaan met een praktisch plan van aanpak, misschien is een uitgebreider assessment nodig en moet u een Data Protection Officer aanstelllen. Graag ben ik u daarbij van dienst. U kunt mij tijdelijk inhuren of als externe DPO voor een vast aantal uren per week aanstellen. Ik volgde daarvoor de trainingen Data Protection Officer Foundation en Data Protection Officer Practioner bij het HAN te Arnhem. Ik ben o.a. privacy-adviseur voor Stichting Welzijn Nunspeet, alarmcentrale VHD in Deventer en Malkander te Ede.

Privacy & personeel

Daarnaast kunt u mij inschakelen voor trainingen privacy-awareness van uw personeel. Want in de meeste gevallen van een datalek komt dat niet door hackers (of beter: criminelen), maar door onbewust fout handelen van uw medewerkers. Ook train ik uw personeel graag in hoe zij hun eigen privacy online beter kunnen beschermen. Daarin krijgen uw medewerkers concrete tips hoe ze minder sporen kunnen achterlaten op het internet en krijgen ze inzicht in zaken zoals datahandel, de Wiv (sleepwet) en massasurveillance.

Trainingen Web & Taal

Artheos spijkert kennis bij met standaard- of maatwerktrainingen waar je direct iets mee kunt. Leer prikkelende teksten schrijven, werken met WordPress, Word en Access … Helma kent de kneepjes én ze is bevoegd docent Nederlands.

Websites

Altijd een website die bij je past qua prijs, eenvoud, techniek, prijs en gebruik. Daar waar ik vroeger zelf alles programmeerde binnen een CMS met gesloten broncode, gebruik ik nu alleen nog WordPress. Dat werkt sneller, makkelijker en het is bovendien goedkoper omdat je geen licentie voor een CMS meer hoeft aan te schaffen. Wil je leren hoe je een website bouwt, een e-mailnieuwsbrief opzet of hoe je dat binnen je organisatie goed delegeert over de verschillende afdelingen? Ik kan je vertellen hoe dat moet en hoe je dat het beste kunt aanpakken.

 

Een idee van de mogelijkheden

  • ondersteuning bij digitale vraagstukken
  • invulling van de AVG (concrete aanpak)
  • inschakelen als DPO/FG of privacy-adviseur
  • plan van aanpak AVG/GDPR
  • verwerkingsregister, datalekregister en managementinformatiesysteem
  • privacy-awareness-trainingen
  • advies/bouw/onderhoud websites
  • diverse trainingen: privacy, WordPress, Word, schrijven van webteksten, foutloos Nederlands, webwerk
  • privacyvriendelijke software-alternatieven
  • bouwsteenteksten Word