Laatste update op 22 april 2018

In mijn nieuwe boekje ‘Digitale privacy’ vind je allerlei tips hoe je als werknemer goed met privacy en de AVG kunt omgaan. Download de handleiding hier gratis (registratie niet nodig).

cover Digitale Privacy - een praktische handleiding door Helma de Boer

Download: Digitale Privacy – een praktische handleiding door Helma de Boer

Privacy-awareness begint bij inzicht in de rechten van eenieder als individuele burger en eindigt bij hoe je voor jezelf technieken kunt toepassen om die actief te beschermen. In dit boekje leer je daarom meer over de combinatie tussen veiligheid en privacy. Je werkt in vier stappen naar meer kennis over digitale gegevensbescherming in combinatie met AVG (actuele wetgeving):

  • je krijgt inzicht in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, die ervoor is bedoeld om gegevens van natuurlijke personen beter te beschermen; en
  • over hoe je die kennis op de werkvloer kunt toepassen;
  • hoe je je eigen digitale gegevens beter kunt beschermen en minder sporen kunt achterlaten online;
  • ten slotte krijg je een kijkje achter de schermen van encryptie;
  • in de bijlage vind je een drietal praktische oefeningen.

Met de informatie die in dit boekje worden aangereikt, word je je beter bewust van je rechten en kun je al snel concrete stappen zetten om jezelf en je werkgever beter te beschermen online.

Update

Eind april volgt een update van de handleiding: er wordt een praktische lijst met concrete aandachtspunten voor op de werkvloer toegevoegd (over wachtwoordhygiëne, de werkplek, post, wifi, sociale media, draagbare devices, etc.). Voor medewerkers in de zorg geeft de checklist informatiebeveiliging van IGBZ houvast.