Laatste update op 23 mei 2018

In mijn boekje ‘Digitale privacy’ vind je allerlei tips hoe je als werknemer goed met privacy en de AVG kunt omgaan. Download de handleiding (versie 1.3) hier gratis. Registratie is niet nodig. Complimenten en feedback zijn welkom.

cover Digitale Privacy - een praktische handleiding door Helma de Boer

Download: Digitale Privacy & AVG – een praktische handleiding voor de werknemer (versie 1.3) – door Helma de Boer

Privacy-awareness begint bij inzicht in de rechten van ieder als individu en eindigt bij hoe je voor jezelf technieken kunt toepassen om die actief te beschermen. In dit boekje leer je daarom meer over de combinatie tussen veiligheid en privacy. Je werkt in vier stappen naar meer kennis over digitale gegevensbescherming in combinatie met AVG (actuele wetgeving):

  • je krijgt inzicht in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, die ervoor is bedoeld om gegevens van natuurlijke personen beter te beschermen; en
  • over hoe je die kennis op de werkvloer kunt toepassen;
  • een checklist voor je werkpraktijk;
  • hoe je je eigen digitale gegevens beter kunt beschermen en minder sporen kunt achterlaten online;
  • ten slotte krijg je een kijkje achter de schermen van encryptie;
  • in de bijlage vind je een drietal praktische oefeningen.

Met de informatie die in dit boekje worden aangereikt, word je je beter bewust van je rechten en kun je al snel concrete stappen zetten om jezelf en je werkgever beter te beschermen online.

Update

Begin mei is het boekje voorzien van een update: er is een praktische lijst met concrete aandachtspunten voor op de werkvloer toegevoegd. De lijst is geïnspireerd door de checklist van IGBZ die speciaal is opgesteld voor medewerkers in de zorg en gaat over wachtwoordhygiëne, de werkplek, post, wifi, sociale media, draagbare devices, etc. Die checklist voor de zorgsector vind je hier:  checklist informatiebeveiliging van IGBZ.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *