Laatste update op 21 december 2018

In mijn boekje ‘Digitale privacy & AVG – een praktische handleiding voor de werknemer’ vind je allerlei tips hoe je goed met privacy en de AVG kunt omgaan. Download de handleiding (versie 1.4, oktober 2018) hier gratis. Registratie is niet nodig. Complimenten en feedback zijn welkom.

Digitale Privacy en AVG - praktische handleiding voor de werknemer

Digitale Privacy en AVG – praktische handleiding voor de werknemer

Privacy-awareness begint bij inzicht in de rechten van ieder als individu en eindigt bij hoe je voor jezelf technieken kunt toepassen om die actief te beschermen. In dit boekje leer je daarom meer over de combinatie tussen veiligheid en privacy. Je werkt in vier stappen naar meer kennis over digitale gegevensbescherming in combinatie met AVG (actuele wetgeving):

  • je krijgt inzicht in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, die ervoor is bedoeld om gegevens van natuurlijke personen beter te beschermen; en
  • over hoe je die kennis op de werkvloer kunt toepassen;
  • een checklist voor je werkpraktijk;
  • hoe je je eigen digitale gegevens beter kunt beschermen en minder sporen kunt achterlaten online;
  • ten slotte krijg je een kijkje achter de schermen van encryptie;
  • in de bijlage vind je een drietal praktische oefeningen.

Met de informatie die je in dit boekje vindt, word je je beter bewust van je rechten en kun je al snel concrete stappen zetten om jezelf en je werkgever beter te beschermen online.

Updates

Versie 1.4 – Half oktober 2018 zijn er allerlei taalkundige verbeteringen en nuanceringen aangebracht.

Versie 1.3 – Begin mei 2018 is het boekje voorzien van een update: er is een praktische lijst met concrete aandachtspunten voor op de werkvloer toegevoegd. De lijst is ge├»nspireerd door de checklist van IGBZ die speciaal is opgesteld voor medewerkers in de zorg en gaat over wachtwoordhygi├źne, de werkplek, post, wifi, sociale media, draagbare devices, etc. Die checklist voor de zorgsector vind je hier:┬á checklist informatiebeveiliging van IGBZ.

Versie 1.4 – Begin 2019 volgt een update, met een actualisatie van de tekst op technische vernieuwingen.


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *