Laatste update op 22 april 2016

Visualiseren = meer impact

Iedereen die regelmatig bezig is met het onderhoud van een website kent het probleem: er worden niet altijd foto’s bij een artikel aangeleverd. Maar, foto’s vangen aandacht en vergroten de attentiewaarde van je tekst. Je publiek is sneller geneigd je bericht te lezen als een aantrekkelijke foto de aandacht trekt. Waar haal je nu een goede foto vandaan ter illustratie?

Houd rekening met auteursrecht

Je kunt natuurlijk gewoon een afbeelding van het internet plukken. Dat is gemakkelijk en aanlokkelijk, maar het is helaas niet toegestaan. Je hebt daar toestemming van de auteur voor nodig. Lees het artikel websites en auteursrecht » voor meer informatie.

Gratis stockfoto’s

Gelukkig zijn er alternatieven. Bijvoorbeeld de websites

bieden gratis foto’s aan. Meestal zijn de gratis foto’s qua kwaliteit wat minder dan de foto’s waar je voor moet betalen, maar de keuze is enorm.

Je kunt de stockfoto’s voor veel doeleinden gebruiken, zelfs voor reclame-uitingen. De Pixabay-fotografen geven hun foto’s vrij in het publieke domein. Dat betekent dat je vrij bent om ze naar eigen inzicht te gebruiken en dat attributie niet nodig is. Houd er rekening mee dat het doorverkopen van stockfoto’s in wat voor vorm dan ook is niet toegestaan.

Betaalde stockfoto’s

Heb je geen account, maar je wilt een losse foto kopen? Via Artheos is dat snel geregeld. Je zoekt een geschikte foto uit op 123rf.com en Artheos levert de foto. Ook kun je ons inschakelen om een voorstel te doen. Na de zoekopdracht krijg je een digitaal fotoblad voorgeschoteld met suggesties van afbeeldingen voor je website: je hoeft alleen nog te kiezen.

Categorieën: nieuws

Gerelateerde artikelen

nieuws

Zo zit het met de VOG

Voor veel functies is er tegenwoordig een screeningsprocedure waarin een medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet overleggen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om docenten, verpleegkundigen, maar ook om vrijwilligers of bestuursleden van bijvoorbeeld een kinderopvang. Lees verder…

nieuws

10 simpele manieren om je privacy online te vergroten

Laatste update op 16 oktober 2017Je wilt graag meer privé zijn als je online bent en minder sporen achterlaten, maar je weet niet waar je moet beginnen? Met deze tien simpele manieren ben je al Lees verder…

nieuws

‘Hey there! I’m updating my WhatsApp privacy settings’

Laatste update op 16 oktober 2017In mijn artikelreeks ‘Dilemma’s van digitalisering’ stip ik aan dat het tegenwoordig eenvoudig is om persoonlijke gegevens uit openbare databases te halen en dat dit vaak niet wenselijk is. Maar Lees verder…