Laatste update op 22 april 2016

Visualiseren = meer impact

Iedereen die regelmatig bezig is met het onderhoud van een website kent het probleem: er worden niet altijd foto’s bij een artikel aangeleverd. Maar, foto’s vangen aandacht en vergroten de attentiewaarde van je tekst. Je publiek is sneller geneigd je bericht te lezen als een aantrekkelijke foto de aandacht trekt. Waar haal je nu een goede foto vandaan ter illustratie?

Houd rekening met auteursrecht

Je kunt natuurlijk gewoon een afbeelding van het internet plukken. Dat is gemakkelijk en aanlokkelijk, maar het is helaas niet toegestaan. Je hebt daar toestemming van de auteur voor nodig. Lees het artikel websites en auteursrecht » voor meer informatie.

Gratis stockfoto’s

Gelukkig zijn er alternatieven. Bijvoorbeeld de websites

bieden gratis foto’s aan. Meestal zijn de gratis foto’s qua kwaliteit wat minder dan de foto’s waar je voor moet betalen, maar de keuze is enorm.

Je kunt de stockfoto’s voor veel doeleinden gebruiken, zelfs voor reclame-uitingen. De Pixabay-fotografen geven hun foto’s vrij in het publieke domein. Dat betekent dat je vrij bent om ze naar eigen inzicht te gebruiken en dat attributie niet nodig is. Houd er rekening mee dat het doorverkopen van stockfoto’s in wat voor vorm dan ook is niet toegestaan.

Betaalde stockfoto’s

Heb je geen account, maar je wilt een losse foto kopen? Via Artheos is dat snel geregeld. Je zoekt een geschikte foto uit op 123rf.com en Artheos levert de foto. Ook kun je ons inschakelen om een voorstel te doen. Na de zoekopdracht krijg je een digitaal fotoblad voorgeschoteld met suggesties van afbeeldingen voor je website: je hoeft alleen nog te kiezen.

Categorieën: nieuws