Laatste update op 22 februari 2017

vertaling InfoSec for JournalistsOnderwerpen waar ik mij al jaren mee bezighoud zijn privacy en internetvrijheid. Digitalisering geeft ons zoveel moois, maar door digitalisering sluipen tegelijkertijd minder mooie elementen in ons leven.

Privacy gaat hand in hand met informatiebeveiliging. Silkie Carlo en Arjen Kamphuis schreven in 2014 het boek Infosec for journalists. Het is een handboek dat journalisten de praktische tools geeft om hun digitale informatie op verschillende risiconiveaus te beveiligen.

Vertaling aangeboden aan NVJ

Omdat het handboek nog niet in het Nederlands beschikbaar was, heb ik het eind 2016 vertaald. Die versie werd op 16 februari 2017 door co-auteur Arjen Kamphuis aan de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) aangeboden tijdens een vergadering in Nieuwspoort .

Digitaal beschikbaar, gratis

Het Nederlandse handboek ‘Informatiebeveiliging voor (onderzoeks)journalisten’ is digitaal beschikbaar op de site van de NVJ. Hier kun je de PDF rechtstreeks bekijken en downloaden.

Wil je een korte toelichting op het boek en de essentie, lees dan de toelichting door Arjen Kamphuis op bright.nl en bekijk de video hieronder, waarin hij in persoon het een en ander uitlegt: