Laatste update op 10 april 2016

Gemakkelijk, snel en gratis

U wilt even snel een foto uploaden naar het internet, maar het formaat is te groot? U kunt deze rechtstreeks vanaf uw eigen p.c. via het internet laten verkleinen. Daarvoor hoeft u geen programma te downloaden. Het werkt namelijk ook via de site www.resize.it. Met Resize kun je heel gemakkelijk de in verschillende formaten omzetten. Er zijn zelfs nog wat extra opties (vervagen, verscherpen, crop). Registratie is niet nodig om de service te gebruiken.

Privacy gewaarborgd

U hoeft niet in te loggen of een account aan te maken om van de dienst gebruik te maken. De afbeelding wordt van de server verwijderd zodra deze is verkleind. Het verkleinde exemplaar kunt u vervolgens zelf opslaan. De service van resize.it is gratis. Op dit moment kunt u 1 afbeelding per keer verkleinen via de site. Binnenkort kan er ook tekst aan een afbeelding worden toegevoegd. Tenslotte, webmasters kunnen de afbeeldingenverkleiner aan de eigen site toevoegen via een script dat resize.it daarvoor beschikbaar heeft.

Waarom verkleinen?

Het komt regelmatig voor dat grote afbeeldingen toch op het internet worden gepubliceerd, zonder de bestandsgrootte te verkleinen. Om de juiste grootte te tonen, wordt het formaat alleen optisch verkleind. Maar, daarmee wordt de foto c.q. de bestandsgrootte niet kleiner. De foto wordt alleen kleiner getoond. Dat heeft verschillende nadelen.

De foto lijkt dan onscherp, maar ook het laden van de pagina wordt vertraagd. Gebruikt u de foto bijvoorbeeld in Word, dan wordt het tekstverwerkingsbestand erg groot door opname van de afbeelding. Dat kan problemen opleveren als u het bestand later via e-mail wilt versturen. Veel internetproviders stellen namelijk een maximum aan de grootte van e-mailbijlagen (circa 5Mb). De service van resize.it kan een uitkomst zijn. Vooral als u geen verstand heeft van fotobewerkingsprogrammaÔÇÖs.

Categorie├źn: nieuws