Over Helma

zwemmende reebokDe zwemmende reebok zegt misschien niet zoveel over wat Artheos doet. Maar het zegt wel iets over hoe ik in het leven sta. De reebok heeft een keuze gemaakt: hij is in het water gegaan op weg ergens naartoe, misschien een spannende tocht, maar het doel is er te komen.

Combinatie van werkzaamheden

Via Artheos houd ik mij bezig met een combinatie van taal en techniek waarin de volgende vijf punten centraal staan:

  • het maken en onderhouden van websites, technisch en inhoudelijk
  • het maken en onderhouden van databases voor het mkb (MS Access)
  • verzorgen van digitale communicatie
  • schrijven van teksten
  • het maken van notulen (voor RvT/RvB, ALV, AVA, LR)

In de afgelopen jaren heb ik allerlei werkzaamheden uitgevoerd, bijvoorbeeld pr/communicatie voor de Statenfractie van D66 Gelderland, het notuleren van de AVA voor USG People,  taal- en Word-trainingen voor een woningcorporatie tot en met het programmeren  van databases in MS Access voor verschillende doeleinden (relatiebeheer, tijdregistratie, service & onderhoud, orders/facturen/incasso, etc.).

Privacy/informatiebeveiliging

Een ander aandachtsgebied is privacy, een onderwerp dat ik belangrijk vind. Hiervoor werk ik van februari t/m mei 2017 een dag per week als gastschrijver bij Bits of Freedom in Amsterdam. Informatiebeveiliging gaat hand in hand met privacy. In dat kader vertaalde ik het boek Informatiebeveiliging voor (onderzoeks)journalisten’ (Infosec for journalists) van Silkie Carlo en Arjen Kamphuis in het Nederlands. Die versie werd begin 2017 aan de NVJ aangeboden. In het najaar van 2017 volg ik de opleiding tot Data Protection Officer (DPO) aan het HAN in Arnhem. Zo kunt u mij straks inzetten als uw DPO/adviseur gegevensbescherming en als gastdocent over onderwerpen als gegevensbescherming en privacy, ook online.

Docent Nederlands

In het schooljaar 2016-2017 sta ik voor het tweede jaar parttime voor de klas als docent Nederlands.  Leerzame jaren, waarin ik onder andere een sloot aan ervaring in didactische vaardigheden opdoe in de onderbouw van havo en vwo en het mbo. Bovendien ontwikkel ik veel materiaal dat ik weer bij mijn bedrijfstrainingen kan gebruiken.

Onderweg …

Het verbreden en verdiepen van kennis en vaardigheden is voor mij vanzelfsprekend. Ik volg daarom regelmatig trainingen of opleidingen en waar het kan ben ik autodidact. Het gevolg is dat ik een grote verscheidenheid aan diensten kan bieden én weet waar mijn grenzen liggen.

Kernwoorden: creatief, veelzijdig en leergierig.

Via Artheos werk ik onder anderen samen met Frits Egmond, wiskundig wizard van Femda uit Huizen.

Helma op AssenIn mijn vrije tijd ga ik graag motorrijden, fotograferen of lezen. Verder werk ik aan een boek waarin ik plekken, personen en kunstwerken in Venetië koppel aan de gedichten van Willem de Mérode en aan een jeugdboek voor 13+. Het Venetië-boek staat in de planning voor publicatie in de zomer van 2017. Momenteel leg ik de laatste hand aan het proefexemplaar.

Mijn Groningse roots neem ik overal mee naartoe. En mijn Ducati ook, als het even kan.