Laatste update op 29 augustus 2017

zwemmende reebokDe zwemmende reebok zegt misschien niet zoveel over wat Artheos doet. Maar het zegt wel iets over hoe ik in het leven sta. De reebok heeft een keuze gemaakt: hij is in het water gegaan op weg ergens naartoe, misschien een spannende tocht, maar het doel is er te komen.

Combinatie van werkzaamheden

Via Artheos houd ik mij bezig met een combinatie van taal en techniek waarin het maken en onderhouden van websites, het verzorgen van trainingen (WordPress, Nederlands, Word en Excel) en het verzorgen van digitale communicatie centraal staan. Daarnaast verzorg ik voor een paar landelijke organisaties notulen (RvT/RvB/ALV). Ook ben ik actief op het gebied van online-privacy en databescherming.

In de afgelopen jaren heb ik allerlei werkzaamheden uitgevoerd, bijvoorbeeld pr/communicatie voor de Statenfractie van D66 Gelderland, het notuleren van de AVA voor USG People,  taal- en Word-trainingen voor een woningcorporatie tot en met het programmeren  van databases in MS Access voor verschillende doeleinden.

Privacy/informatiebeveiliging

Een ander aandachtsgebied is privacy, een onderwerp dat ik belangrijk vind. Hiervoor werkte ik van februari t/m mei 2017 een dag per week als gastschrijver bij Bits of Freedom in Amsterdam. Informatiebeveiliging gaat hand in hand met privacy. In dat kader vertaalde ik het boek Informatiebeveiliging voor (onderzoeks)journalisten’ (Infosec for journalists) van Silkie Carlo en Arjen Kamphuis in het Nederlands. Die versie werd begin 2017 aan de NVJ aangeboden. In het najaar van 2017 volg ik de opleiding tot Data Protection Officer (DPO) aan het HAN in Arnhem. Zo kunt u mij straks inzetten als uw DPO/adviseur gegevensbescherming en als gastdocent over onderwerpen als gegevensbescherming en privacy, ook online.

Docent Nederlands

In het schooljaar 2017-2018 sta ik voor het derde jaar parttime voor de klas als docent Nederlands.  Leerzame jaren, waarin ik onder andere een sloot aan ervaring in didactische vaardigheden opdoe. Bovendien ontwikkel ik veel materiaal dat ik weer bij mijn bedrijfstrainingen kan gebruiken.

Onderweg …

Mijn focus voor de komende jaren ligt vooral op het gebied van privacy-awareness en databescherming. Ik ga organisaties adviseren als DPO (privacy-adviseur) en trainingen geven op het gebied van privacy-awareness. Het verbreden en verdiepen van kennis en vaardigheden is voor mij vanzelfsprekend. Ik volg daarom regelmatig trainingen of opleidingen en waar het kan ben ik autodidact. Het gevolg is dat ik een grote verscheidenheid aan diensten kan bieden én weet waar mijn grenzen liggen.

Kernwoorden: creatief, veelzijdig en leergierig.

Via Artheos werk ik onder anderen samen met Frits Egmond, wiskundig wizard van Femda uit Huizen.

Helma op AssenIn mijn vrije tijd ga ik graag motorrijden, fotograferen of lezen. Verder werk ik aan een boek waarin ik plekken, personen en kunstwerken in Venetië koppel aan de gedichten van Willem de Mérode en aan een jeugdboek voor 13+. Het Venetië-boek staat in de planning voor publicatie in de nazomer van 2017. Momenteel leg ik de laatste hand aan het proefexemplaar.

Mijn Groningse roots neem ik overal mee naartoe. En mijn Ducati ook, als het even kan.

Helma volgde de opleiding hbo digitale communicatie (NCOI). Daarnaast studeerde af op het vakgebied Nederlands aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Momenteel volgt ze de opleiding tot DPO/privacy-adviseur aan HAN te Arnhem.