Laatste update op 14 oktober 2018

De Nederlandse vertaling die ik vorig jaar maakte van het infosec-boek door Silkie Carlo en co-auteur Arjen Kamphuis is geactualiseerd. Het boek geeft gratis uitgebreide informatie over het online beschermen van jezelf, je verhaal en je bron. Het is niet alleen geschikt voor journalisten, maar ook bijvoorbeeld voor artsen, advocaten, mensenrechtenactivisten, etc. En uiteraard voor iedereen die zijn eigen privacy online wil verbeteren.

De eerste versie van de vertaling werd vorig jaar officieel aangeboden aan de NVJ. Ik heb ondertussen een aantal onderdelen geactualiseerd (o.a. VeraCrypt) en verbeterd. Verder zijn er wat kleine foutjes uit de vertaling gehaald. Hier kun je de nieuwe versie downloaden: Informatiebeveiliging voor o.a. journalisten, versie januari 2018.  Je mag dit boek gewoon gratis gebruiken (zie voorwaarden creative commons-licentie in het boek).

Informatiebeveiliging voor o.a. journalisten - Nederlandse vertaling, versie januari 2018

Informatiebeveiliging voor o.a. journalisten – Nederlandse vertaling, versie januari 2018

Verbeteringen/aanvulling graag doorgeven

Mocht je foutjes in het document zien, of suggesties voor verbeteringen en/of aanvullingen hebben: die zijn van harte welkom. Stuur je suggesties s.v.p. naar contact@artheos.nl. Dank alvast voor de moeite.