~ met voorbeelden uit de onderwijspraktijk

Half november jl. werd ik door Rico Brouwer, journalist bij Café Weltschmerz in Amsterdam, uitgenodigd om in een vraaggesprek iets te vertellen over de privacywetgeving en hoe deze ons beschermt. In een veertig minuten durend gesprek komen allerlei voorbeelden uit het onderwijs voorbij.

Politici hoor je wel eens zeggen ‘die privacyregels zitten veiligheid in de weg’. Maar als je het dan aan vakmensen vraagt, hoor je juist het omgekeerde. Rico Brouwer ging in gesprek met Privacy Officer Helma de Boer om te horen hoe dat nu echt gaat, in de praktijk van de grootste ROC’s van Nederland. Een gesprek over de belangen van studenten, ouders en medewerkers en hun recht op een veilige leeromgeving.

Helma vertelt ook over hoe het nu verder gaat met het door haar in het Nederlands vertaalde boek ‘Informatiebeveiliging voor onderzoeksjournalisten én voor jou’, nu Arjen Kamphuis er niet meer is. Engelse titel: “Infosec for investigative journalists” door Silkie Carlo & Arjen Kamphuis”

Café Weltschmerz – november 2019

Into Nothingness

In januari 2020 is de expositie ‘Into nothingness’ rondom @ArjenKamphuis. Er wordt dan een ander boek uitgebracht met Arjen’s beste schrijfsels. Help mee dat boek te drukken, koop het boek of doneer via zijn favoriete hackerspace Hack42 in Arnhem. Arjen Kamphuis was eerder te gast in Café Weltscherz, dat kun je hier terugzien.

Links

Debat Kees Verhoeven &Arjen Kamphuis – Sleepnetwet Wiv

Café Weltschmerz is een onafhankelijk burgerjournalistiek platform. U kunt Café Weltschmerz helpen ook in 2020 onafhankelijk te blijven. Ga naar de site en doneer; https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer